Adres:Pastoor Arnold Somyasingel 245, 6231 HT Meerssen,
Bel ons: +31 43 364 9344
E-mail: info@theosmeets.nl

Ferro Steel ArtCortenstaal op maat in LimburgCortenstaal

Cortenstaal is niet zomaar een roestig metaal. Bij Corten staal voor de tuin heeft het staal namelijk een speciale behandeling gehad.
Ferro Steel Art

Designvolle cortenstaal

Cortenstaal op maat gemaakt

Cortenstaal is niet zomaar een roestig metaal, maar heeft namelijk een speciale behandeling gehad. Hierdoor wordt het metaal egaal roestig van kleur en bovenal blijft het roestig van kleur. Dankzij de behandeling vergaat het metaal niet zomaar. Immers blank staal in de buiten lucht vergaat binnen enkele jaren. Dit is bij cortenstaal niet het geval. Uiterst duurzaam dus. Dat maakt de prijs ook relatief hoog.

  • Zeer duurzaam
  • De vorming van de roestlaag duurt even, afhankelijk van de toepassing weken tot jaren
  • Geschikt voor veel toepassingen, van borderranden, afsluitingen van grind tot tafelpoten en bloembakken.
  • Het is juist de roestlaag die het onderliggende metaal beschermt tegen corrosie

Cortenstaal eigenschappen

Cortenstaal is unieke metaallegering die bestaat uit koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Dit staal gaat na enkele weken (of jaren afhankelijk van het product) roesten. Dit wordt meestal als een slecht teken gezien, maar bij cortenstaal beschermt deze laag juist tegen verder oxideren. Ferro Steel Art is de specialist in Limburg en omstreken als het gaat om het behandelen van Cortenstaal. Producten van Ferro Steel Art zijn zeer onderhoudsarm, verdere behandeling is namelijk niet nodig.

Cortenstaal onderhouden

Het onderhoud van cortenstaal is zeer vergelijkbaar met hout. Zo gaat het langer mee als het voor toepassingen boven de grond gebruikt wordt. Het is belangrijk dat cortenstaal kan droogwaaien, om het de volle levensduur te gebruiken.

Daarnaast kan cortenstaal niet goed tegen natte bladeren, deze zorgen ervoor dat het staal langer nat blijft en dit versnelt de corrosie. De kleur van cortenstaal verschilt per toepassing. Dit heeft onder andere te maken met de omstandigheden.

Bellen
+31 6 121 08 544
E-mail
info@ferrosteelart.nl
Limburg
Ganzeweide 179, Loods 15
6413 GE Heerlen
Ferro Steel Art

Wij maken alle producten van cortenstaal op maat. U kunt denken aan Bloembakken, Tuinhaarden ,Tuinkachels of Brievenbussen.

Ferro Steel ArtCortenstaal op maat

De Cortenstaal panelen kunnen geheel op maat gemaakt worden. Ferro Steel Art levert ook schutting panelen die gepoedercoat kunnen worden in iedere gewenste Ral kleur.

Maatwerk en stijlvol

Ferro Steel Art levert maatwerk in Cortenstaal en producten die behandelt worden doormiddel van b.v. poedercoating

Uitstraling

Een cortenstaal meubel, met led verlichting of zonder, geeft uw woning een compleet andere uitstraling. Zeker in een combinatie met andere materialen.

Kwaliteit en duurzaamheid

Kwaliteit en duurzaamheid is waar het bij Ferro Steel Art om draait. Producten worden met de grootste zorg gemaakt
en uw wensen zijn natuurlijk van groot belang.

Hoogwaardige materialen

De Cortenstalen panelen van Ferro Steel Art worden volledig afgewerkt. De schutting panelen zijn gemaakt van 2mm dik Cortenstaal.